Demliğin İçerisine Bir Tutam Eklemek Yeterli: Kaçak Çaydan Bile Lezzetli Oluyor!

Posted by

Lezzetli çay yapmak için bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Eğer çayınız lezzetsiz oluyorsa bu tarif sırlarını uygulayabilirsiniz.

* Kaliteli çay kullanın. Çayınızı uygun koşullarda saklayın.

* İyi bir demlik kullanın. Demlik kireçliyse o demliği kireçlerden arındırın.

* Musluk suyuyla çay yapmayın. Çayınızı içme suyuyla yapın.

* Bekletilmiş veya kaynatılıp soğutulmuş suyla çay yapmayın.

Bu işlemde çayın çok lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Severek içilen siyah çaya da karanfil elbette eklenebilir. Siyah çaya farklı bir aroma katacak olan karanfil, bünyenize iyi gelecek özellikleriyle rahatlamanızı da sağlayacaktır. Karanfil eklenen çayın çok daha lezzetli olduğu bilinmektedir.

ÇAYI LİMONLA SERVİS EDİN

Çayınızı limonlu içtiğinizde limonun içerisindeki antioksidanlardan ve vitaminlerden de faydalanmış olacaksınız. Limonla içilen çayın faydaları çok fazladır. Örneğin vücut ağrısı ve balgam gibi rahatsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

Limonlu çayın diğer mucizeleri;

Limonlu çay vücuttaki ödemin atılmasına destek olmaktadır. Limonlu çay ayrıca mideyi rahatlatmaktadır. Limonla içilen çay sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı oluyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir